Diverse

Lumea columbofililor – pasiune si dedicare

Cresterea porumbeilor poate deveni de la hobby la o adevarata afacere. Pe langa faptul ca sunt usor de domesticit, sunt si frumosi si in trecut acestia erau folositi cu succes pentru a trimite scrisori, fiind in special preferati de catre regi.

Porumbelul este de asemenea si simbolul pacii peste tot in lume. Acestia nu sunt extrem de greu de crescut, sunt de o mare varietate iar cei care sunt pasionati de cursele de porumbei isi investesc multi timp si pasiune in antrenamentul lor, pentru a se asigura ca porumbeii lor ajung inapoi la start, pe primul loc.

Cresterea si antrenamentul porumbeilor pentru concurs

Multi oameni au descoperit ca acest domeniu poate deveni un business destul de profitabil. Fiecare pereche, formata din mascul si femela, pot trai pana la 15 ani. Magazinul online produsecolumbofile.ro ii asteapta pe toti cei ce sunt pasionati de cresterea porumbeilor, cu produse premium pentru a-i ingriji si a le creste rezistenta in competitii.

Unul dintre aceste produse esentiale este belgasol porumbei. Compozitia acestuia este una unica, combinand electrolitii, vitaminele si oligoelemente esentiale pentru sanatatea si performanta acestora. In faza de reproductie, se administreaza puilor atunci cand au o saptamana, iar in ceea ce priveste concursul acesta se administreaza 2-3 zile pe saptamana.

Cand acestia se intorc, se poate administra din nou, in cantitate de 25ml/litru apa de baut, sau chiar si in ziua imbarcarii. Acesta le ofera energia necesara, imbunatateste hidratarea organismului si este mai ales indicat cand concursurile au loc la temperaturi ridicate.

Efectul acestuia este mai puternic decat cel al electrolitilori conventionali. In plus, in perioada de reproductie a porumbeilor, este un bun remediu in cazul excrementelor apoase, la pierderile in greutate sau cand acestia consuma mai mult grit si minerale. Este excelent de folosit cand acestia sunt epuizati si insetati.

Mentinerea sanatatii porumbeilor in conditii optime

Porumbeii de competitie au nevoie de suplimente aditionale pentru a ajunge la performante ridicate, exact ca oamenii. Preventia este cheia succesului in orice domeniu, de aceea este bine sa le oferiti tot aportul necesar de produse columbofile specifice pentru o dezvoltare armonioasa si pentru a reduce riscul aparitiei bolilor.

Pe langa acestea, poti fi folosite chiar si remedii naturale care mentin pasarile pline de vitalitate. Unele dintre acestea sunt usturoiul care este un antibiotic natural, mierea, drojdia de bere, care are efect antiparazitar sau sucul de lamaie care combate oboseala si fortifica imunitatea.

Mierea, care este la fel de benefica si pentru oameni, imbunatateste ritmul cardiac, sustine o buna functionare a circulatiei sanguine si ajuta la fixarea calciului in oase, pentru ca porumbeii tai sa dea cel mai bun randament in competitii.

Pentru comenzi suna la: 0773774303

Tags
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Check Also

Close
Close