Casa si gradina

Cum sa iti protejezi parchetul cu alegerea unor role pentru scaune potrivite

Munca la birou este una obositoare si de cele mai multe ori plictisitoare, care implica multa rutina. Acesta este motivul pentru care scaunele ergonomice au devenit accesoriul de nelipsit intr-un birou, atat pentru adulti, cat si pentru copii.

Dar, fiindca am amintit de copii, cu siguranta ca odata ce s-au asezat intr-un scaun cu rotile prima tentatie este sa se dea inainte si inapoi, uneori perioade indelungate, astfel incat dusumeaua noastra va avea serios de suferit.

Cu toate acestea, sunt sisteme de role pentru scaune care nu tin cont de aceste neajunsuri. Mai mult, prin alegerea unui sistem de role TENTE pentru scaune potrivit vei putea sa te bucuri atat de confort si mobilitate, precum si de o durata de viata mai mare a podelelor tale.

In primul rand, trebuie sa stim ca un scaun pivotant este un scaun de birou care se poate misca in aproape orice directie. Indiferent ca este reglabil pe inaltime sau nu, acesta va fi dotat cu un sistem de role capabil sa iti asigure deplasarea pe podea in orice directie doresti. Sunt insa cateva lucruri pe care sa le stii inainte de a achizitiona un scaun pentru birou.

Majoritatea scaunelor directoriale din comert sunt concepute pe un sistem de role rigid, din material plastic de proasta calitate. Astfel, nu de putine ori ne putem trezi ca, desi scaunul este intreg, dupa doar un an sau doi de folosinta, rolele incep sa nu mai functioneze.

Dincolo de aceasta, rolele din material plastic tare sunt zgomotoase si se misca greoi, uneori cu sincope cauzate de depunerile de praf si de scame. Sunt insa si solutii moderne, cu role pentru scaune concepute exact in functie de nevoile tale.

Este bine de stiut ca, rolele pentru scaun trebuie alese si in functie de dusumeaua noastra. Caci, o dusumea tare va reactiona intr-un mod neplacut la rularea unui scaun directorial cu role din plastic dur. Dincolo de zgomotul strident produs la deplasare, acest tip de role pentru scaune ne poate zgaria in mod iremediabil parchetul.

Drept urmare, daca avem o dusumea din parchet de esenta tare, este bine sa achizitionam un scaun cu role dintr-un material mai moale. Acesta va absorbi in mod eficient socurile si va atenua zgomotul produs. Dincolo de aceasta, evitam producerea de zgarieturi pe podea, economisind in acest mod sume importante de bani pentru intretinere.

La fel, in cazul unor dusumele mai moi, cum ar fi cele acoperite cu mocheta, este indicat sa apelam la un sistem de role pentru scaune mai tari. In acest mod, evitam acumularile excesive de scame si de praf pe rolele scaunului, ceea ce, in timp, poate conduce la blocarea rotilor si inutilitatea scaunului.

Tags
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Check Also

Close
Close