Sanatate

Imbolnavirea la porumbei, preventia si tratarea  afectiunilor

Ca si oamenii de altfel, porumbeii, care sunt pasari destul de fragile si sensibile, sunt supuse unor afectiuni si boli diverse. Masura in care fiecare crescator se preocupa de starea de sanatate a acestora este cea care dicteaza durata lor de viata.

Prevenirea diverselor boli pe care le pot dezvolta se poate realiza eficient numai atunci cand simptomele pe care le prezinta in acest sens sunt prinse din timp.

Preventia este intotdeauna mai buna decat tratarea, insa pentru ca nu intotdeauna sunt interpretate corect semnalele pe care porumbeii le trimit vizavi de conditia lor de sanatate, uneori  medicamentatia este cea care va remedia problemele cu care se confrunta.

Ceea ce ar trebui sa cunoasca orice columbofil este ca factorii de stres sunt cei care conditioneaza in principal bolile la porumbei. Sunt toate sansele ca un porumbel supus la solicitari fizice intense sa nu fie afectat in vreun fel sau altul de aceasta.

De altfel, mai sunt si bolile parazitare care isi spun cuvantul, diversele carente de minerale, de vitamine, care nu trec mereu fara sa afecteze starea porumbeilor, cauzand afectiuni diverse.

Cum pot fi prevenite bolile la porumbei?

Pentru a mentine sanatatea acestora, atat in cazul crescatoriilor de mari dimensiuni, cat si a celor mai mic, exista o serie de masuri ce trebuie luate.

Din randul acestor masuri cu caracter profilactic, suplimentarea pasarilor cu vitamine atunci cand dau semne de carente este de avut in vedere. De altfle, asigurarea unor ratii de hrana complete este obligatorie, dar si alte astfel de masuri le vor influenta sanatatea.

Atunci cand si in ciuda preventiei acestia tot contacteaza boli sau dezvolta afectiuni care ar trebui sa preocupe crescatorii, intervine nevoie de a le administra diverse medicamente porumbei, dar nu orice. Raportarea la simptomele pe care le prezinta, respectiv la consultul unui specialist este o regula de trecut pe lista. Tratarea lor dupa ureche sau intuitie nu este o idee buna.

Dupa ce specialistul ofera un diagnostic vizavi de starea de sanatate a porumbeilor, poti sa te orientezi deja dupa un magazin specializat care iti poate pune la dispozitie produsele de care ai nevoie.

Poti avea ca recomandare in acest sens magazinul online Produse Columbofile, in cadrul caruia gasesti medicamente variate, tratamente ante si post competitii sportive, pentru perioada de reproducere la porumbei, pentru cea de naparlire, dar si atunci cand contacteaza anumite boli.

Exista afectiuni intalnite frecvent in randul porumbeilor, unele fiind cu transmitere foarte usoara de la o pasare la alta, fapt care ar trebui sa te alarmeze.

Sa nu uiti nici de igienizarea periodica a acestora, curatarea custilor, a recipientelor pentru hrana si apa si asa mai departe. Fiecare detaliu poate influenta sanatatea porumbeilor. Chiar apa in exces consumata de acestia, respectiv lipsa hidratarii ar trebui sa iti atraga atentia.

Dupa ce ai realizat analiza corespunzatoare a porumbeilor, asigura-te ca administrezi produse eficiente si de calitate acestora, precum sunt cele de pe produsecolumbofile.ro pe care le poti achizitiona la preturi rentabile.

Tags
Show More

Leave a Reply

Close