Casa si gradina

Cum garantezi siguranta functionarii unei centrale pe lemne

Centralele termice pe lemne au castigat foarte multa popularitate in Romania in ultimii ani, fiind considerata a fi principala varianta de incalzire a unei locuinte aflate intr-o zona in care nu exista o retea de gaze.

Piata de centrale termice din Romania s-a dezvoltat, de asemenea, foarte mult in ultima perioada. Au aparut noi producatori din intreaga lume care isi ofera produsele si pe piata din Romania la preturi mai mult sau mai putin accesibile.

Liepsnele este unul dintre cei mai cunscuti producatori de cazane pe lemne, nu numai la noi in tara ci in intreaga lume. Au cucerit aceasta piata in primul rand cu un raport calitate/pret excelent, dar si cu o serie de recomandari tot mai convingatoare atat din partea clientilor cat si a instalatorilor.

Drept urmare, ne-am decis sa ii contactam pentru a afla cat de sigura este incalzirea folosind o centrala cu combustibil solid. In urma discutiei purtate cu echipa Liepsnele am obtinut suficient de multe informatii pentru a le impartasi cu voi in randurile urmatoare.

Speram astfel ca aceste informatii sa fie de ajutor pentru cat mai multe persoane interesate de achizitia si utilizarea unei centrale pe lemne pentru incalzire.

Centralele pe lemne – una dintre cele mai sigure metode de incalzire

Conform specialistilor, centralele pe lemne reprezinta una dintre cele mai sigure metode de incalzire. Practic, riscul unei explozii este unul aproape inexistent, functionarea fiind astfel foarte sigura.

Mai mult decat atat, prin faptul ca se instaleaza la o anexa in apropierea locuintei se garanteaza si mai multa siguranta. Practic, chiar si in cazul izbucnirii unui incendiu, locuinta va fi protejata, incendiul fiind unul izolat doar la anexa in care este montata centrala.

De asemenea, pentru constructia anexei centralei se recomanda folosirea doar a materialelor neinflamabile. Prin aceasta masura se evita, de asemenea, posibilitatea izbucnirii unui incendiu grav.

Lucrari de intretinere pentru o functionare in conditii de siguranta deplina

Centrala termica pe lemne nu va prezenta probleme de siguranta atata timp cat este instalata corespunzator dar si intretinuta conform instructiunilor din cartea tehnica.

Mai exact, sunt obligatorii lucrarile de curatare a centralei in mod frecvent, astfel incat sa se evite defectiunile tehnice sau alte incidente.

Cosul de fum reprezinta unul dintre elementele care trebuie curatate in mod frecvent. Procedeul de curatare este unul destul de simplu de realizat, insa se poate opta si pentru solicitarea serviciilor unor cosari experti.

Prin curatarea cosului de fum nu numai ca se previne izbucnirea unui incendiu, ci totodata se asigura un tiraj bun pentru cazan, astfel incat sa se pastreze un randament bun si o eficienta ridicata.

Pe peretii centralei pot aparea, de asemenea, depuneri de gudron mai ales daca nu se foloseste combustibil cu un grad cat mai scazut de umiditate. Drept urmare, ar trebui efectuate curatari ale peretilor centralei si a altor elemente cel putin de doua ori pe luna.

Cat despre indepartarea cenusii, este de la sine inteles faptul ca aceasta trebuia indepartata ori de cate ori este nevoie.

De asemenea, este important sa optezi pentru o centrala dotata cu cat mai multe elemente de siguranta.

Acestea fiind spuse, iti va fi mai usor sa garantezi siguranta functionarii centralei pe lemne. Nu uita, siguranta este pe primul loc si trebuie sa iei toate masurile pentru a preveni orice incident.

Tags
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Close