Casa si gradina

Cum functioneaza termostatele inteligente?

Termostatele inteligente sunt cea mai recenta tendinta in incalzirea locuintelor. Un termostat inteligent va poate intrerupe sau opri incalzirea prin intermediul internetului – astfel incat sa puteti utiliza telefonul inteligent pentru a va activa incalzirea atunci cand va intoarceti de la un weekend sau cand opriti in mod neasteptat.

Multe dintre aceste sisteme de incalzire digitale programabile va arata cat de multa incalzire utilizati. Unele termostate inteligente monitorizeaza, de asemenea, modul de utilizare si invatati rutina.

Cum functioneaza termostatele inteligente?

Incalzirea reprezinta cea mai mare parte a majoritatii facturilor interne de energie – in special in lunile de iarna. Pe masura ce termostatele inteligente sunt conectate la internet prin Wi-Fi, puteti utiliza telefonul inteligent pentru a va controla incalzirea, chiar daca nu sunteti acasa sau daca nu va puteti deranja sa va ridicati de pe canapea pentru a rasuci termostatul jos.

Pe langa faptul ca puteti utiliza telefonul sau computerul pentru a porni si opri incalzirea, puteti programa un termostat inteligent – la fel cum ati proceda si cu un termostat traditional. Cu exceptia cazului in care trebuie sa mergeti la termostatul propriu si sa aflati ce fac butoanele, puteti utiliza telefonul sau computerul pentru ao programa.

Unele termostate inteligente se pot controla prin invatarea rutinei sau urmarirea dvs. prin intermediul GPS-ului, activand incalzirea dvs. atunci cand sunteti aproape de casa.

In functie de ce termostat inteligent cumparati, ele vin cu o multime de caracteristici diferite. Unele sunt in masura sa va ofere o detaliere amanuntita a energiei pe care o utilizati si sa stocati informatii pentru a va permite sa urmariti istoricul incalzirii.

Unele termostate inteligente va pot controla chiar apa calda, precum IT500 termostat, iar acesta este un alt lucru pe care trebuie sa il luati in calcul.

Cum pot economisi termostatele inteligente?

Exista mai multe modalitati prin care termostatele inteligente va pot ajuta sa economisiti bani. Desi multi vin cu un pret mare pentru unele buzunare, economiile potentiale pe care unii pot sa le faca pe facturile lor de incalzire inseamna ca poate fi o investitie utila pentru tine.

Iata cateva modalitati prin care termostatele inteligente va pot economisi bani:

  • puteti comuta incalzirea atunci cand va aflati in drum spre casa. Deci, nu pierdeti bani la incalzire daca sunteti blocat la locul de munca sau daca decideti sa iesiti pentru seara;
  • de asemenea, puteti sa opriti incalzirea daca uitati sa iesiti;
  • unele termostate inteligente invata rutina zilnica si se pornesc automat si automat;
  • unele termostate inteligente va incurajeaza sa va opriti incalzirea cu un grad sau doua, deoarece veti vedea exact cat puteti economisi;
  • exista chiar termostate inteligente care va permit sa controlati camerele individuale din locuinta dvs., astfel incat sa puteti incalzi numai camerele pe care le utilizati frecvent;
  • astfel incat sa nu terminati neintentionat incalzirea casei intr-o zi calda, unele termostate inteligente se pot ajusta in functie de vreme;
  • anumite termostate inteligente va pot urmari chiar pe tine si familia ta prin GPS. Ele pot spune cand va parasiti casa, iar cand va intoarceti, va opri incalzirea atunci cand nu este nevoie.

In incheiere, precizam faptul ca unele gospodarii au mult mai multe sanse de a economisi bani cu un termostat inteligent decat altele, iar aici depinde foarte mult si de termostatul ales.

Tags
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Close