Sanatate

De ce este indicat sa folositi miere de manuka?

Mierea din Manuka provine din Noua Zeelanda si este facuta din nectar colectat de albinele care furajeaza pe copacul salbatic manuka, care ii confera o aroma distinctiva. Dar ce presupune beneficiile sale pentru sanatate?

Cel mai despre aceasta miere se crede ca are proprietati de ucidere a bacteriilor deoarece contine substante chimice care produc peroxid de hidrogen.

Cu toate acestea, in 1991, un studiu realizat de Unitatea de Cercetare Honey din Noua Zeelanda a aratat ca atunci cand s-a eliminat peroxidul de hidrogen dintr-o gama de miere, mierea de manuka era singura care si-a pastrat capacitatea de a ucide bacteriile. Aceasta se datoreaza prezentei unui ingredient unic, identificat acum ca metilglioxal, care are proprietati antimicrobiene specifice.

Ca raspuns la aceasta descoperire, borcanele de miere manuka au inceput sa fie comercializate purtand un numar UMF – “Unic Manuka Factor” – referitor la numarul de bacterii pe care mierea le-ar putea omori odata ce peroxidul de hidrogen a fost indepartat.

Etichetarea pe borcane totusi a provocat o anumita confuzie. Pe langa evaluarea UMF, unele borcane afiseaza MGO, (metilglyoxal) care echivaleaza cu acelasi tip de masurare, in timp ce altele arata NPA sau TA.

Activitatea NPA (non-peroxide activity) se bazeaza, in mod similar, la nivelul metilglyoxalului din miere, odata ce peroxidul de hidrogen a fost indepartat.

TA este in schimb activitatea totala, deci include si peroxidul de hidrogen, care este prezent in mierea normala. In acelasi timp, unele borcane pot fi gasite cu “Activitate” sau “Activ” alaturi de numere, in timp ce unii au numere singure fara explicatii cu privire la justificarea lor.

In cazul in care intentionati sa folositi miere de manuka, recomandarea noastra este sa va indreptati atentia spre Miere De Manuka KFactor 16 RAW 100% Naturala 250g WEDDERSPOON, care este o miere 100% de Manuka raw, nepasteurizata. In plus, aceasta miere vine ambalata intr-un borcan ermetic, fara BPA.

Acesta Miere De Manuka KFactor 16 RAW 100% Naturala 250g WEDDERSPOON poate fi deosebit de utila in diferite situatii. De exemplu, se poate folosi pentru a trata diferite iritatii, arsuri minore si alte rani la nivelul pielii, insa o puteti folosi si in diferite masti cosmetice impotriva rosetii si impotriva acneii.

Cum se consuma mierea de Manuka?

Dat fiind faptul ca discutam despre o miere care are un continut complex, este indicat ca mierea de Manuka sa fie consumata cruda, mai alesatunci cand este inclusa in tratamente simple, fara a fi combinata cu alte lichide sau alimente.

In cazul in care aveti de gand sa consumati aceasta miere in viata de zi, trebuie sa stiti ca mierea de Manuka se poate utiliza pe post de indulcitor natural in preparate raw sau in lichide precum apa, sucuri naturale, bauturi de tip smoothie, lapte sau ceaiuri care sa aiba temperatura camerei.

Mierea de Manuka nu trebuie sa fie niciodata amestecata in bauturi fierbinti, dat fiind faptul ca temperaturile inalte sa distruga o parte dintre proprietatile si enzimele caracteristice ale mierii, reducand considerabil in acest fel efectele terapeutice.

Atunci cand doriti sa consumati Miere De Manuka KFactor 16 RAW 100% Naturala 250g WEDDERSPOON, puteti savura una sau doua lingurite in fiecare dimineata, zilnic. Se poate adauga de-asemenea o lingurita de miere in ceaiul preferat imediat dupa acesta se raceste, sau cand este putin caldut.

In plus, mierea de manuka poate indulci piureurile de fructe si se poate combina cu otet si cu ulei pentru a obtine un sos pentru salata.

Tags
Show More

Leave a Reply

Close