Jurnal
Despre tainele masajului de relaxare

Masajul de relaxare este un adevarat rasfat pentru corpul si simturile noastre. Scopul acestuia este de a ne scapa de stres si de a ne oferi starea de bine, spre care tindem, dar si de a ne calma anumite dureri si de a ne scapa de unele dintre problemele de sanatate.
Este o terapie extrem de benefica la orice varsta si recomandata tuturor, incepand de la bebelusi si chiar pana la cei mai varstnici.
Un masaj de relaxare Bucuresti sau in orice alt oras vine cu o serie larga de beneficii, la unele dintre ele nici macar nu poti sa te astepti:
- Contribuie la mobilitatea articulatiilor
- Ajuta sa scapi de stres, imbunatatind calitatea somnului si reducand depresia
- Mentine elasticitatea pielii si asigura, in acest fel, tineretea si frumusetea perpetua
- Fortifica sistemul imunitar
- Imbunatateste circulatia sanguina si limfatica, ajutand la eliminarea toxinelor
- Relaxeaza si destinde muschii incordati, atenuand spasmele musculare
- Ajuta la mentinerea unei pozitii corecte si sanatoase a spatelui, mai cu seama pentru cei care trebuie sa petreaca o intreaga zi la birou sau in fata calculatorului
- Imbunatateste nivelul de concentrare
- Ofera un par mai sanatos si mai frumos, intrucat masajul scalpului are rolul de a stimula circulatia sanguina, determinand astfel cresterea parului.
Tehnica unui masaj complet de relaxare
Masajul de relaxare a se realiza intr-o atmosfera linistita si relaxanta, astfel incat sa poata fi savurat cu placere si sa se poata profita de toate beneficiile acestuia.
Din punct de vedere al modului de realizare, un masaj de relaxare incepe de la cap si merge spre picioare, iar uneori invers.
Marea majoritate a maseorilor incep cu partea de sus a corpului, astfel incat beneficiarii sa se obisnuiasca cu atingerea, mai ales atunci cand vor ajunge la talpi. Cu toate ca masajul la talpi este unul foarte relaxant, el trebuie sa inceapa mai delicat.
Maseurul incalzeste foarte usor uleiul de masaj in palme si utilizeaza pentru relaxare diverse miscari circulare, in zig-zag, serpuite sau directe, cu ajutorul intregii palme. Efortul este considerat unul mai scazut, intrucat clientul se va obisnui cu atingerea si se va relaxa, iar uleiul incalzit si intins de-a lungul pielii va face adevarate minuni in acest sens.
Pe parcurs, maseorul se va putea concentra pe zonele mai mici, iar presiunea va putea creste. Masajul nu se realizeaza niciodata pe coloana sau articulatii, ci la nivelul muschilor, in special in acele zone in care se formeaza blocaje si apare tensiunea.
In plus, pot fi utilizate asa-zisele tehnici de lovire, executate intr-o maniera scurta si ritmica, cu ajutorul mainilor, a degetelor sau a pumnului.
Tehnica de scuturare a mainilor este si la randul sau foarte relaxanta, daca se efectueaza cu blandete, ori poate avea efecte revigorante atunci cand se executa mai energic. Aceasta tehnica se aplica si in cazul degetelor de la maini si picioare.
Pentru ca masajul sa fie pe placul tau, este recomandat sa vorbesti deschis cu maseurul despre ceea ce iti place si ce nu.
Nu trebuie sa iti fie jena sa ii spui ca iti doresti cu mai multa sau cu mai putina presiune in anumite zone, iar atunci cand ti se pare ceva inconfortabil sa mentionezi. Este firesc ca atunci cand muschii sunt prea incordati sa simti o durere usoara, insa starea de relaxare de la finalul sedintei are cea mai mare importanta.
Daca ai fost convins de efectele fascinante ale unei terapii de masaj si ai inteles care sunt secretele unui masaj ideal, esti asteptat la Artemis Masaj, acolo unde te vei bucura de un masaj relaxant si sanatos pentru mintea si corpul tau.