Internet

Aspectul site-ului si optimizarea SEO

Nu doar conținutul unui site trebuie să fie foarte bine optimizat, ci și arhitectura acestuia. Dacă până acum credeați că optimizarea SEO cuprinde doar aspecte legate de content, lucrurile nu stau deloc așa.

Tocmai datorită puterii mari de atracție pentru vizitatori, aspectul vizual trebuie să fie foarte bine pus la punct. De aceea, în articolul de astăzi vom prezenta câteva sfaturi pe care le puteți urma pentru a obține o pagină web cât mai atractivă și interesantă.

Text vizibil

Aspectul vizual al unui site nu face referire doar la imaginile folosite, ci și la dimensiunea textului, astfel încât acesta să fie cât mai vizibil posibil. De asemenea, vă recomandăm ca titlul să fi poziționat central, având o dimensiune mai mare comparat cu restul conținutului, tocmai pentru a capta interesul cititorului.

Încercați să fiți cât mai creativ și alegeți de fiecare dată un titlu original, pentru ca cititorul să fie cât mai curios să vă descopere noul articol.

Nu exagerați cu reclamele

Deși afișele realizează un venit considerabil, vă recomandăm să le utilizați cu moderație. În caz contrar, în loc să obțineți cât mai mulți vizitatori, veți obține exact opusul. În plus, sunt șanse foarte mari ca astfel de reclame să vă influențeze în mod negativ poziționarea în topul căutărilor Google.

De aceea, recomandarea noastră este să mențineți un echilibru între text și reclame, pentru a nu obține un aspect mult prea sufocant al site-ului. De asemenea, o dată cu reducerea acestora, viteza de încărcare a paginii web va fi vizibil mult mai bună.

O experiență cât mai plăcută

Orice antreprenor îşi doreşte să ofere clientului său o experienţă cât mai plăcută, însă, din păcate, nu mulţi reuşesc. De aceea, vă recomandăm să menţineţi o navigare cât mai clară, uşor de localizat atât pentru utilizator, cât şi pentru motoarele de căutare.

La acest capitol se adaugă şi datele de contact. Încercaţi ca acestea să fie cât mai vizibile posibile şi uşor de găsit pentru vizitator, eventual menţionând şi o adresă fizică, dacă  este posibil. De asemenea, în cazul în care sunteţi contactat, răspundeţi cât mai repede posibil pentru ca astfel să obţineţi un feedback cât mai bun.

În final, sperăm că pe baza acestui articol să obţineţi o optimizare cât mai bună pentru site-ul dumneavoastră, cu un minim de efort. Urmând sfaturile menţionate anterior, suntem convinşi că afacerea va evolua în cel mai scurt timp cu putinţă.

Tags
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Check Also

Close
Close