Casa si gradina

Cand iti trebuie o pompa submersibila de adancime cu surub?

Ce este o pompa submersibila de adancime cu surub?

Pompa submersibila de adancime cu surub este o pompa cu un motor electric imbunatatit fata de una normala.  Din ce este alcatuita o pompa submersibila de adancime cu surub? Ea este alcatuita din trei parti principale care sunt motorul, pompa cu surub si elementele de etansare.

Motorul este asezat in general in partea de jos a pompei submersibile, etansat complet, incapsulat. Surubul pompei este pus pe axul motorului astfel incat acesta sa faca o miscare de rotatie si revolutie in jurul axei motorului.

Cand iti trebuie o pompa submersibila de adancime cu surub?

Pentru o exploatare cat mai eficinta si pe timp cat mai indelungat, este bine sa achizitionezi o pompa submersibila de adancime cu surub.

O astfel de pompa este potrivita atunci cand ai de alimentat o locuinta privata permanenta sau o casa de vacanta dotata cu piscina sau bazin, daca e nevoie de alimentarea cu apa si pentru o gradina de legume sau pentru o sera de flori, pentru gazon vara sau pentru alte nevoie care necesita un consum de apa mai mare, precum ingrijirea unei livezi sau o mica afacere.

Cine monteaza o pompa submersibila de adancime cu surub?

Orice fel  de pompa, dar mai ales o pompa submersibila de adancime cu surub trebuie montata de catre un instalator profesionist sau o firma de specialitate in domeniu. Niciodata nu trebuiesc facute legaturi la reteaua de energie electrica care mai apoi au legatura  si contact cu apa, altfel decat cu o echipa autorizata. Este foarte periculos.

De asemenea, daca se executa un sistem integrat, in regim hidrofor, pentru care nu mai trebuie decat sa adaugam un vas de expansiune, un manometru, un presostat si o supapa de sens, trebuie realizata o schema, facut un plan de catre un profesionist si apoi montat intreg ansamblul.

Ce presiune poate sa dezvolte o pompa submersibila de adancime?

O pompa submersibila de adancime poate sa dezvolte presiune la punctul zero in functie de puterea motorului si a celorlalte caracteristici. Spre exemplu, pompa submersibila de adancime cu surub model SQIBO 0.55 de la IBO Pompy are o presiune de 7 bari la nivelul zero.

Alte pompe realizeaza presiuni cuprinse intre 4 bari si 12 bari cele trifazate (profesionale, destinate consumului foarte mare).  De asemenea, aceasta pompa poate sa elibereze un debit de 2,1 metri cubi la o putere a motorului de doar 550 W, si pompeaza de la o adancime de 70 de metri.

Accepta o granulatie a nisipului de pana la 30 de grame pe metru cub (30 g/m3) si suporta temperatura apei de pana la 35 de grade Celsius. Ea se poate introduce in puturi cu diametru de minim 80 de milimetri, avand un diametru propriu de 75 de milimetri.

Acest fel de pompe de adancime cu surub se gasesc in toate magazinele de specialitate, atat in cele online cat si in cele traditionale, fizice. La anumite magazine, precum Shop-einstal.ro ele se vand cu garantie de doi ani, atat pentru persoane fizice cat si pentru persoane juridice.

Tags
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Close