Tehnologie

Motive sa treci la iPhone X

Daca si tu ai un telefon de generatie mai veche, este momentul sa treci la iPhone X, acum ca s-au lansat noile modele iar pretul acestuia va scadea. In randurile ce urmeaza iti vom oferi o serie de motive pentru a face acest lucru.

Cat despre ce poti face cu device-ul vechi, il poti reformata, ii poti pune o folie alien pentru un aspect mai ingrijit si poti cauta cumparator pentru el pe site-urile de anunturi ce sunt cu siguranta pline de doritori. Iata motivele pentru a trece la iPhone X:

Face ID

Este cea mai promovata si discutata dintre noutatile cu care vine telefonul, mai ales ca vechiul sistem de autentificare prin scanarea amprentei era apreciat de utilizatori.

Desi exista cazuri in care sistemul sa dea rateuri si sa nu recunoasca fata utilizatorului, acestea sunt foarte rare, procesul fiind optimizat pentru a functiona indiferent de lumina sau de schimbarile de look ale proprietarului.

Cea mai des semnalata problema in acest sens este aceea ca utilizatorii incearca uneori sa se aplece deasupra device-ului aflat de exemplu pe birou, acesta avand dificultati in a-i recunoaste in situatia data. Cu toate acestea, o astfel de situatie este una exceptionala, de obicei autentificarea facandu-se in pozitii normale, usor recognoscibile.

Un alt avantaj al Face ID-ului este acela ca notificarile partiale sunt afisate doar dupa ce s-a efectuat recunoasterea faciala asfel ca doar tu poti citi acele notificari ce chiar in putinele informatii continute pe ecran (ca de exemplu primul rand dintr-un SMS) mentioneaza uneori aspecte ce ar trebui sa ramana confidentiale.

Functia se poate folosi si pentru autentificarea in anumite aplicatii precum App Store pentru a nu mai fi nevoit sa retii un sir nesfarsit de utilizatori si parole. Pentru a nu se produce insa achizitii accidentale, confirmarea utilizatorului este necesara pentru finalizarea tranzactiei.

Din pacate insa nu toate aplicatiile permit autentificarea cu Face ID, aceasta tranzitie urmand sa aiba loc probabil in lunile urmatoare. Autentificarea cu parola este insa disponibila acolo unde amprenta nu mai este o optiune dupa schimbarea telefonului.

Camera

Camera este duala, iar cele doua sunt stabilizate optic, una fiind wide una tele. O functie nou-introdusa este cea de Portrait Lighting ce permite ajustarea luminii in timp real in modul Portret si permite utilizatorului sa duca selfie-urile la rang de arta. De asemenea, permite separarea subiectului de fundalul pozei, ce face pozele sa para de calitate profesionala.

Ecranul

Primul ecran iPhone OLED nu putea fi altfel decat exceptional. De asemenea dispune de functia True Tone ce adapteaza automat luminozitatea si culorile in functie de limuna ambientala, ceea ce este binevenit in lumina puternica sau in lipsa acesteia.

Sunetul

Sunetul este acum stereo astfel ca nu vei mai auzi sunetul doar din partea de jos a telefonului atunci cand urmaresti clipuri pe youtube. Castile sunt si ele de calitate, ca si in cazul modelelor precedente insa in incercarea de a fi eco-friendly Apple nu le mai impacheteaza in celebra cutie de plastic, pastrand doar suportul de carton.

Tags
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Close