Internet
Criptomonedele te tenteaza? Iata ce trebuie sa stii inainte de a investi in asta

Piata criptomonedelor este un teren volatil. Lucrurile se pot schimba foarte rapid, de la o extrema la alta. De aceea specialistii spun ca este de preferat sa te gandesti ca tot ceea ce investesti poti pierde. Asadar gandeste de ce suma de bani dispui si de care nu ai nevoie, caci succesul tau in asta nu este asigurat ca se va intampla.
Iata si o serie de sfaturi pentru cei care doresc sa porneasca pe un astfel de drum, asta dupa ce a consultat si site-urile de specialitate precum criptomonitor.ro.
- Citirea proiectului cu atentie
Atunci cand te decizi sa investesti intr-un proiect trebuie sa citesti cu atentie acel white paper insemnand documentul prin care echipa isi prezinta viziunea. In plus, prezenta acestui document inseamna un plus de credibilitate.
In plus, echipa din spatele proiectului conteaza destul de mult. Specialistii spun ca cei interesati ar trebui sa se orienteze spre un proiect din care fac parte persoane cunoscute cu succes la activ in dezvoltarea unor solutii.
- Evitarea de a investi intr-o moneda care nu livreaza ce promite
Vei vedea ca sunt filmulete de prezentare nenumarate. Te atrag instant, mai ales daca este vorba de un format futurist, ce promite multe, solutii ce pot fi implementate chipurile prin produsul lor lansat pe blockchain. Acesta poate fi un moment in care esti tentat sa investesti in orice, oricat. Desigur, nu vei face asta.
Trebuie sa treci dincolo de filmul de prezentare si sa gandesti rational. Alege sa investesti spre exemplu intr-o criptomoneda ce a fost lansata de ceva timp. Daca mai faci si o verificare sa vezi ce a livrat echipa in cauza conform cu promisiunile avute in vedere, cu atat mai bine.
- Distribuirea fondurilor provenite din ICO
ICO inseamna oferta initiala a emisiunii de criptomoneda. Aceasta metoda ajuta ca proiectele dezvoltate pe blockchain sa aiba parte de finantare. Insa la fel de important este si cum se vor distribui acele fonduri.
Spre exemplu daca gasesti un proiect care are in plan ca pana la 40 de procente din fonduri sa ajunga la echipa si un procent mai mic sa ajunga la partea de dezvoltare a proiectului atunci ai in vedere ca sunt mai mici sanse ca produsul gandit sa fie implementat in viitorul apropiat.
O alta greseala frecventa este aceea de a te gandi ca un proiect iti poate aduce profit garantat.
Acestea sunt doar cateva sfaturi care pe multi i-au ajutat sa fie mai rationali in decizia de a investi in criptomonede. Este adevarat ca acest subiect atrage si ai toate motivele sa fii incurajat in acest sens, tinand cont ca monedele virtuale au viteza in tranzactii, exista securitate in acestea, costurile aferente tranzactiilor sunt reduse. Stim cu totii ca deocamdata acest gen de tranzactii nu sunt supuse controalelor.
Nu uita insa ca in mediul virtual poti transfera monedele oricum doresti, dar cand vine vorba de a transforma pe acestea in bani reali, bani FIAT, trebuie sa dai socoteala serioasa pentru ei.