Imobiliare

Structura unei hale metalice industriale

O hala metalica se realizeaza intotdeauna dupa un plan bine definit. Un astfel de imobil are doua tipuri de structuri, una principala si una secundara.

Structura principala care mai este cunoscuta si ca structura de baza este formata din profile portante care comunica greutate sarcina catre fundatia de beton pe care aceasta este amplasata.

Avantajele unei astfel de structuri sunt numeroase insa va vom prezenta doar o parte din ele:

– materialul utilizat pentru o astfel de structura permite mai multe soluţii arhitecturale atractive, aici sistemul poate fi imbogatit in functie de dorinta clientului sau in functie de dorinta arhitectului.;

– aceasta structura prezintă caracteristici de construcţie şi aplicare excelente si nu este dăunătoare mediului;

– structura de baza prezintă un factor ridicat de siguranta in caz de seism este rapid si uşor de montat;

Partea principala sau altfel spus, structura de baza a unei astfel de hale industriale gazduieste chiar si consolele pentru sinele de rulare ale macaralei. Tot aceeasi structura mai sustine cadrele finale dar si cele intermediare.

Pe langa structura de baza, constructia metalica executata de avinci.ro este sustinuta si incoronata de elemente ce vor servi drept suport mai tarziu altor grinzi metalice, aceasta structura se numeste structura secundara.

O astfel de parte secundara este alcatuita fie din partea superioara a constructiei, cum ar fi acoperisul fie de modulul de fatada.

Avantajele structurii secundare sunt enorme in acest caz. Vom mentiona in cazul de fata doar doua, cele mai relevante din intreg complexul.

– elementele reprezinta siguranta in caz de seism;

– partile structurii secundare nu sunt sub nicio forma aunatoare mediului inconjurator.

Asamblarea se face rapid, simplu si eficient pentru orice tip de constructie, indiferent de marimea acesteia. Numarul de oameni nu este semnificativ in contructia unui astfel de imobil.

Ca in orice proiect de constructie calitatea lucraii conteaza cel mai mult, indiferent ca materialele folosite sunt caramizi sau fier, calitatea este mereu cea care ofera nota, de aceea dirigintele de santier este mereu ales cu grija de catre companiile care presteaza servicii in acest domeniu.

In prezent, potrivit legii, dirigintele nu este responsabil doar de modul in care angajatii respecta normele ci si de respectarea proiectului receptionat.

Desi sunt voci care sustin ca o astfel de cladire ar avea nevoie de un buget mai mare pentru mentenanta, ei bine nu intotdeauna asa este. Societatile specizlizate in lucrari de constructii ecologice declara adesea ca un astfel de spatiu ar fi mai degraba mai econom decar n imobil obisnuit.

Bineinteles ca si in domeniul constructiilor metalice sunt diverse tipuri de furnizori si diverse tiputi de materiale. La fel ca si in cazul constructiilor de tip tigla sau BCU si aici sunt materiale care inmagazioneaza mai mult sau mai putin caldura.

In momentul in care o astfel de hala metalica este gandita, se analizeaza si consturile de intretinere precum si consturile de construire.

De o importanta critica si radicala in contructia unei hale metalice este de fapt numarul angajatilor foarte buni pe partea de structura si rezistenta.

Tags
Show More

Leave a Reply

Close