Tehnologie

La ce solutii recurgi cand scapi telefonul in apa sau alte lichide – sfaturi de la experti in reparatii

Unul dintre cele mai stresante momente din viata cuiva poate face referire la contactul dintre smartphone si apa sau alte diverse lichide.

Poate putin modest exprimat, insa o astfel de situatie creeaza un moment de panica destul de intens, mai ales cand suma achitata pentru achizitionarea acestuia a fost una destul de usturatoare.

Nu este neaparat vorba despre acele clipe in care paharul de apa  fost varsat peste buzunarul in care se afla telefonul – chiar si o ploaie neasteptata poate avea astfel de rezultate.

Exista deja cateva asa zise solutii care nu fac altceva decat sa inrautateasca starea dispozitivului mobil, ducand chiar la defectarea sa totala si iremediabila.

Aceste metode neinspirate nu trebuie decat evitate, singura solutie potrivita putand fi oferita numai de catre o persoana specializata in reparatii mobile, precum un tehnician al unui service GSM Suceava sau din oricare oras din tara.

Ce sa faci si ce sa nu faci cand telefonul intra in contact cu apa sau cu alte lichide?

In randurile de mai jos iti prezint o serie dintre masurile care trebuie sau nu trebuie sa le iei in astfel de situatii, avand ca reper sfaturile unor experti in domeniu – Glassgsm Suceava.

Potrivit acestora, prima reactie atunci cand telefonul intra in contact cu apa si nu se inchide ar trebui sa fie de a inchide dispozitivul imediat. Apoi se recomanda inlaturarea bateriei, respectiv a cartelei si a cardului microSD – actiune necesara pentru a evita pierderea de date importante, fotografii, contacte etc.

Nu te lua dupa spusele celor nespecializati in reparatii gsm

Cel mai recomandat este sa mergi urgent la un service GSM Suceava sau din orasul de care apartii cu telefonul. Pana in momentul in care ajungi cu acesta la service, cel mai bine utilizezi o carpa sau servetele uscate. In nici un caz sa nu recurgi la a folosi un varf de cutit pentru a deschide carcasa sau la cine stie ce alte ustensile ce iti trec prin minte.

Intrucat cu usurinta poti atinge diverse componente ale telefonului, oricand poti sa amplifici daunele. Desigur, este mai de preferat sa apropii modest telefonul de o sursa de caldura, dar in nici un caz sa nu apelezi la foehn.

Te repezi in a usca dispozitivul folosindu-te de o punga de orez? Este adevarat ca produsul are numeroase beneficii, insa deja s-a dovedit ca nu se aplica si in aceste situatii. Atunci cand apa deja s-a infiltrat bine in telefon, nu mai poti face prea multe.

Crezi ca varianta congelatorului te poate scoate din incurcatura? Nici atat! Astfel de solutii miraculoase nu constituie decat calea cea mai simpla de a scapa de tot de telefon. Te grabesti spre asta? Desi unii spun ca dupa 20 de minute de congelator mobilul ar trebui sa functioneze perfect, au fost dovezi ca lucrurile pot sta fix contrar. Sa repeti procedura deja inseamna sa pierzi timp inutil.

Care este unica solutie practica, cu rezultate reale indicata?

Daca nu vrei sa fii pus in situatia de a te imprumuta pentru o noua achizitie in acest sens, recomandarea expertilor Glassgsm este de a te adresa in timp cat mai util unui service de specialitate.

De preferat este ca asta sa se intample inca din prima zi sau cel putin in 48 de ore pentru a mai putea salva cumva dispozitivul. Inchiderea sa imediat dupa incident nu trebuie omisa. Cei interesati pot accesa pagina glassgsm.ro pentru a afla detalii complete cu privire la aceasta ramura de servicii.

Tags
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Check Also

Close
Close