Casa si gradina
Modul de functionare al pompei pentru hidroforul de adancime

Indiferent daca este prima data cand cumperi un hidrofor cu ejector sau deja ai experienta bogata in acest domeniu, cunoasterea detaliilor ce le caracterizeaza este foarte importanta, de aceea in randurile de mai jos gasesti o varietate de informatii ce le vizeaza.
Este vorba despre categoria care se utilizeaza in vederea alimentarii cu apa ce provine din puturi si fantani, acolo unde adancimea maxima este de pana la 24 metri. Gama de hidrofoare de adancime functioneaza pe baza de aspiratie. Cu toate acestea, aspiratia se realizeaza intr-o modalitate inedita.
Are loc alimentarea pompei de un motor electric, acesta conducand un rotor, eventual o pompa centrifuga. Cand rotorul pune apa in miscare (apa marginala), aceasta este dusa din put catre orificiul ingust numit jet, care este montat in carcasa ce constituie fatada rotorului.
Este necesara ingustimea respectiva pentru a creste viteza de deplasare a apei. Poate fi asemanat cu usurinta cu varful unui furtun de gradina. Are loc crearea unui vid impartial ce aspira apa in exces din put. Iti pot explica in continuare modul in care actioneaza diversele hidrofoare de adancime, insa prefer sa ma axez mai departe pe detalii care iti vor fi de mai mult folos.
Cum functioneaza pompele de adancime?
In cazul in care interesul tau este de a achizitiona o pompa pentru adancime mica, trebuie sa stii ca aceasta are nevoie sa fie umpluta cu apa inainte de a functiona intrucat ele folosesc apa pentru a trage apa. Este de asemenea necesar sa instalezi o supapa cu sens unic in conducta de alimentare a hidroforului, insa acest detaliu iti este explicat si in manualul de instructiuni al produsului.
In cazul acestei categorii este necesar sa limitezi adancimea maxima la 7.5 m. Din nefericire insa uneori trebuie sa treci peste aceasta adancime daca vrei sa ajungi la apa. Poate neasteptat, dar poti sa faci asta utilizand pompa in cauza. Este necesara separarea jetului de carcasa motorului si a rotorului, urmata de plasarea acestuia in apa.
Daca vei acorda atentie configuratiei pompelor cu jet pentru adancime, vei observa teava din dotarea carcasei rotorului. Aceasta conduce apa in jos, spre corpul jetului si se localizeaza la aproximativ 3 – 6 metri sub nivelul de apa minim al putului. Cea de-a doua conducta face legatura dintre partea exterioara a jetului si pompa.
In ceea ce priveste jetul, atunci cand viteza apei creste se creeaza un vid partial. Aceasta atrage lichidul in teava a doua si ulterior catre pompa si in sistemul de conducte. Daca te intereseaza sa achizitionezi unul din modelele de hidrofoare de adancime, este bine sa stii ca acestea utilizeaza aspiratia la jet nu doar ca sa aduca in sistem apa, dar si pentru a ridica apa cu ajutorul presiunii pe care rotorul din dotare o aplica.
In vederea prevenirii suprasolicitarii putului, respectiv a fantanii, este necesar sa utilizezi o teava de esapament cu o lungime de pana in 10 m. Aceasta trebuie sa faca parte din instalatia pompei cu injector si este valabil in marea majoritate a cazurilor.
Respectiva teava se conecteaza in capatul de admisie al carcasei, extinzandu-se in put. O sa observi ca atunci cand nivelul apei scade sub cel al carcasei jetului, pompa va functiona precum se intampla in cazul celei pentru adancimi mici.
Iata care sunt cele mai importante dintre detaliile pe care consider ca ar trebui sa le cunosti, in legatura cu hidrofoarele de adancime. Desigur ca subiectul este unul destul de vast, insa orice alte date ar trebui sa fie incluse in manualul tehnic al produsului. Intra pe shop-einstal.ro daca vrei sa faci o investitie inteligenta in calitate si rezistenta.