Internet

Cum poti imbunatati viteza site-ului?

In momentul in care esti proprietar de site, cu siguranta trebuie sa pui mare accent pe viteza site-ului tau, pentru ca aceasta viteza a site-ului poate sa iti creasca sau sa iti scada numarul vizitatorilor de pe site.

Sunt multi utilizatori care daca in momentul in care acceseaza un site, acesta nu se incarca in doua secunde, il vor abandona, asa ca tu trebuie sa te asiguri de faptul ca site-ul tau se incarca foarte repede.

Ei bine, daca site-ul tau nu are o viteza foarte buna, inainte de a incepe pasii necesari pentru a mari viteza de navigare, trebuie sa iti cunosti viteza, iar pentru asta poti accesa cateva site-uri de specialitate.

Daca site-ul tau se incarca intre 0 si 1 secunde, atunci are o viteza perfecta, daca se incarca intre 2 si 3 secunde are o viteza buna, daca se incarca intre 3 si 5 secunde are o viteza decenta, in timp ce peste 5 secunde, deja este o viteza mica iar acest lucru ii este daunator site-ului.

Pentru a imbunatati viteza site-ului, in primul rand ar cam trebui sa elimini toate plugin-urile care nu sunt de folos, pentru ca acestea iti vor incetini site-ul. Cu siguranta nu este suficient sa le dezactivezi, ci trebuie sa le stergi, chiar din cpanel.

Un alt aspect foarte important de care trebuie sa tii cont, pentru a mari viteza site-ului, ar fi acela de a reduce dimensiunile imaginilor, asa ca inainte de a incarca imagini pe site, ar trebui sa folosesti un program de comprimare a imaginilor.

Cu siguranta optimizarea imaginilor este un truc care poate ajuta la imbunatatirea vitezei pe site. Deasemenea, imaginile inutile ar trebui sa fie sterse cat mai rapid posibil.

Instalarea unui plugin de cache poate sa fie si ea utila, pentru ca un astfel de plugin poate sa imbunatateasca viteza, asa ca trebuie sa tii cont si de acest sfat daca iti doresti o viteza mai buna.

Cu siguranta unul dintre cele mai importante aspecte, daca nu cel mai important, este legat de hostingul site-ului, iar pentru asta poti alege sa optezi pentru gazduire web de la Gazduire Enterprise, iar in conditiile in care ai o gazduire web perfecta, ai sanse mari sa ai un site cu o viteza remarcabila.

In schimb, in conditiile in care hostingul tau este unul prost, atunci nu trebuie sa te mire faptul ca serverul va functiona greu, iar din acest motiv si site-ul se va incarca greu.

Ei bine un ultim aspect care cu siguranta conteaza, si de care trebuie sa tii cont pentru a avea un site cu o viteza foarte buna, este legat de tema site-ului. Daca aceasta este veche si nu este actualizata, cu siguranta site-ul are toate sansele sa se incarce foarte greu.

Asadar, daca site-ul tau este vechi, cu siguranta trebuie sa il transformi intr-un site modern, in conditiile in care iti doresti ca acesta sa aiba o viteza buna de navigare.

Ei bine, cam acestea sunt cateva sfaturi care te pot ajuta sa imbunatatesti viteza de navigare a site-ului tau, si cu siguranta ar trebui sa le aplici daca site-ul tau se incarca greu.

Tags
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Check Also

Close
Close