Imobiliare

Modul de evolutie a preturilor pe piata imobiliara

Echilibrul constand in stabilitatea economica a tarii a condus spre dezvoltarea pietei imobiliare, ce a devenit de altfel o adevarata atractie. Altfel spus, adevarate schimbari notabile s-au remarcat in sectorul imobiliar si continua sa impresioneze si in anul in curs. Desigur, odata cu interesul fata de achizitiile imobiliare si cele fata de chirii, a crescut interesul pentru cresterea tarifelor aferente sectorului.

Optiunile variate fac alegerea cumparatorilor mai grea – apartament nou sau vechi?

In urma estimarilor ce au fost realizate pe piata de profil de catre expertii din spatele portalului compariimobiliare.ro, in continua crestere sunt preturile aferente apartamentelor si garsonierelor, cu procente destul de impresionante. Desigur, acestea se fac resimtite mai ales in sectorul imobilelor noi, in medie acestea influentand in cea mai mare masura tarifele. La o scurta analiza a diverselor tipuri de anunturi imobiliare, observam ca pretul pentru un mp este estimat in jurul sumei de 1.000 euro.

In aceste conditii este mult mai avantajos sa optezi pentru un imobil nou pentru ca si conditiile de confort asigurate de acesta vor fi cu mult mai bune. In ceea ce priveste spatiile vechi, multe sunt construite in perioada comunista si nu sunt dintre cele mai stabile sau preferabile.

Nu toti dispun de sumele necesare pentru a plati cu bani cash, motiv pentru care creditarea este un factor favorizant pentru acestia. Spre exemplu, la programul Prima Casa apeleaza marea majoritate intrucat acesta cunoaste deja un nivel mare de popularitate, prezentand avantaje inegalabile fata de alte alternative. Avansul in cazul acestuia este de 5 %, pe cand in cazul creditului ipotecar aceasta se invarte in jurul procentului de 15 din total. Diferenta este sesizabila in astfel de situatii.

Stii care sunt locuintele cele mai scumpe in anul 2017?

Pentru unii un ideal imposibil de atins, achizitionarea unui apartament sau a unei case de lux poate presupune un efort financiar peste puteri. In conditiile in care castigurile nu se ridica nici pe de parte la suma necesara lunar pentru a plati pentru un astfel de spatiu, majoritatea se orienteaza catre segmentul de middle marketing…destul de justificabil.

Nici nu este necesara realizarea unui top al celor mai scumpe locatii din tara, pentru ca de la distanta Clujul castiga. Este orasul in care trebuie sa ai un venit financiar consistent pentru a putea face o achizitie pe masura. La fel se intampla si in cazul chiriilor, preturile fiind destul de piperate in comparatie cu alte orase din tara.

Cresterile din anul acestea sunt cu pana la 13 procente mai mari decat in anul anterior. Potrivit platformei compariimobiliare.ro, una dintre zonele cu preturile cele mai ridicate la apartamente este cea de sud, aici metrul patrat ajungand si la 1700 euro.

Urmeaza capitala, apoi Brasovul, Constanta si Iasi, cu preturi de asemenea destul de ridicate si in crestere. Se remarca cresterile indeosebi in orasele care sunt si centre universitare.

Cei care sunt interesati sa faca o investitie de acest gen sunt invitati in cadrul platformei compariimobiliare.ro, unde vor fi intampinati de mii de anunturi imobiliare, astfel ca sansele de a gasi ceva rentabil sunt destul de mari.

Tags
Show More

Leave a Reply

Close