Casa si gradina

Teava cupru 28 sau polipropilena?

Pentru ca mterialele devin din ce in ce mai variate, din cand in cand ne este util sa aflm ce anume s-ar potrivi cel mai bine in anumite conjuncturi, atunci cand ne ocupam de propriile case.

De aceea, discutand astazi despre instalatii si tevi, ne-am gandit sa luam separat cazul a doua tipuri de tevi, pentru a vedea care dintre ele aduce mai multe avantaje si, fireste, mai multe arii de folosire. Discutam asadar putin, in paralel, despre polipropilena si despre teava cupru 28, si iata la ce concluzii ajungem.

Inainte de orice, art trebui sa stim faptul ca cele doua tipuri de tevi sunt folosite cu precadere in domeniul instalatiilor termice si sanitare. Ambele pot fi folosite cu spectru larg, cu rezultate foarte bune, insa uneori, in functie de situatie, un anumit tip de teava pare sa iasa in evidenta.

Teava de polipropilena este folosita cel ma adesea in situatii ce impun reparatii rapide si eficiente, materialul fiind unul foarte rezistent si sigur. Din acest punct de vedere, o teava cupru 28 mm poate face cam acelasi lucru, drept pentru care ramane la libera alegere a proiectantului sa dicteze folosirea unui anumit tip de teava, sau, dupa caz, a beneficiarului.

Daca discutam despre tevi, atunci in mod inevitabil ne gandim si la modul in care acestea interactioneaza cu sistemel de incalzire si impicit cu apa calda.

Daca facem referire la randamentul termic, vom constata faptul ca o teava cupru 28 pare a fi mai avantajoasa decat o teava din polietilena, desi in aparenta diferentele sunt abia perceptibile. Avantajul tevilor din cupru consta in izolatia pe care o suporta acestea, izolatie care are rolul de a mentine caldura pentru cat mai mult timp.

Aspectul care poate convinge pe multa lume sa aleaga o teava cupru 28 este cel estetic, deoarece tevile din cupru par a se integra mult mai bine in peisajul unei case, in vreme ce tevile din polipropilena se preteaza parca mai bine mediului industrial.

Din acest punct de vedere am putea spune faptul ca tevile din cupru se potrivesc cu majoritatea elementelor de constructii, dar si cu o multitudine de obiecte care ne inconjoara si care fac din incaperile noastre un camin primitor.

Fie ca vorbim despre marmura, granit sau despre greis si faianta, fie ca ne gandim la mobila inchisa la culoare sau la elemente cromate, teava din cupru nu face nota discordanta cu niciuna dintre acestea.

Fireste ca in definitiv ajungem sa alegem in functie de propriile preferinte. Indiferent cat de bun ar fi un anumit material, sau cat ar fi el de renumit, este clar ca afinitatea fiecaruia catre un anumit ip de produs este cea care da tonul cumparaturilor.

De aceea, este indicat inainte sa studiem oferta magazinelor de profil, pentru a alege in deplina cunostinta de cauza, si pentru a fi multumiti de achizitia noastra. Pentru ca indiferent ce alegem si ce pret au materialele alese, investita este una singura si este suportata din propriile buzunare, iar de aceea, ea trebuie sa fie cat se poate de sigura.

Tags
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Close