In Romania

De ce este indicat sa folosim hidroizolatia terasei

O terasa reparata implica oarece costuri daca vorbim de una care nu a fost construita corect si profesionist. In cazul in care trebuie sa reparati terasa, unii specialist vin si cu o solutie care nu neaparat este si cea mai costisitoare. Se poate repara punand termoizolatie peste hidroizolatia terasei. Pare ceva mai complicat la prima vedere, insa lucrurile nu sunt asa complicate precum par. O asemenea lucrare nu poate fi facuta de mantuiala, deoarece o sa va chinuiti sa reparati daunele, iar asta o sa va scoata si mai multi bani din buzunar. Inainte de a va apuca de treaba, trebuie sa indepartati pietrisul de pe jumatate din terasa sis a reparati hidroizolatia veche. Acest lucru se poate face folosind fie o membrana bituminoasa armata cu fibra de sticla sau cu emulsie de bitum. Cel mai bine este sa consultati un specialist in hidroizolatii si sa nu va apucati singuri de facut astfel de lucrari.

Specialistul va sti exact unde sa fie gaurit stratul vechi de hidroizolatie terasa si va calcula grosimea stratului de polistiren in functie de pierderile de caldura ce au loc la nivelul terasei. Totodata, este luata in calcul si grosimea planseului cladirii. Dupa ce hidroizolatia a fost reparata, urmatorul pas este sa aplicati un strat de polistiren extrudat care sa aiba grosimea indicata de profesionistul pe care l-ati amgajat. Insa nu este indicat ca aceasta sa fie mai mica de 10 cm. acest tip de polistiren are atat un caracter hidroizolant cat si termoizolant. Trebuie sa aveti mare grija sa nu confundati polistirenul expandat cu polistirenul extrudat, deoarece exista diferente majore intre cele doua tipuri. Cel extrudat este perfect impermeabil, ceea ce nu se poate afirma si despre polistirenul expandat. Peste stratul de 10 cm se aplica un strat geotextil si se pune la loc pietrisul.

Timp de executie mic

Ne dorim ca intr-un timp cat mai scurt sa rezolvam orice problema indiferent de natura ei, iar decopertarea terasei dureaza in jur de doua sau trei zile. In tot acest timp, aceasta ramane descoperita, iar in cazul in care ploua, apa se va infiltra in pereti ajungand pana la a inunda casa la etajele superioare. In cazul in care decopertam terasa, aceasta nu va ramane desoperita, deoarece se face pe bucati. Cel mai bine ar fi ca aceasta metoda sa fie aplicata pe timpul verii si nu toamna cand ploile sunt dese. Ca orice alta lucrare, si cea de fata presupune cateva dezavantaje. Termoizolatia face ca imobilul sa-si creasca greutatea, insa aceasta trebuie facuta de un specialist pentru a nu va trezi cu alte probleme mai tarziu. Cel mai bine este sa faceti un lucru bun din prima pentru a nu fi nevoiti ca mai tarziu sa reparati ceea ce nu a fost facut corect sau facut de mantuiala. In cazul in care este vorba de terasa blocului, reparatia sau hidroizolatia se poate face pe banii administratiei.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Close