In Romania

Cum aleg un aparat de aer conditionat de la Scotianul

Orice casa care se afla intr-o zona calda ar trebui sa fie echipata cu un aer conditionat. Acesta ne ajuta sa suportam mai bine canicula de pe timpul verii. Pentru unii aerul conditionat poate fi un lux, dar pentru cei mai multi el reprezinta o necesitate. Avand in vedere costul investitiei si puterea sale, este important sa va informati putin inainte de a face achizitia finala.

Ce este aerul conditionat?
Prima definitie a fost creata in 1908 de catre Willis Carrier, “tatal aerului conditionat”. Acesta spunea ca aerul conditionat:
– mentine umiditatea adecvata in toate partile dintr-o cladire
– impiedica formarea umiditatii excesive in anumite anotimpuri
– reprezinta un dispozitiv constant de ventilare
– se curata usor de microorganiste, praf si alte impuritati
– formeaza aer rece in camera cand afara este prea cald
– este un aparat care nu are un cost prohibitiv de achizitionare sau de intretinere

Cum functioneaza un aer conditionat?
Treaba unui astfel de dispozitiv este sa scoata caldura din interiorul unei camere in exterior. Prin urmare, raceste atmosfera in casa. Sufla aer rece in casa, tragand caldura din aer. Aerul este racit prin suflare peste un set de tevi reci denumite bobine vaporizatoare. Fenomenul este comparabil cu ceea ce se intampla atunci cand apa se evapora din piele. Bobina vaporizatorului este umpluta cu lichid special numit agent frigorific, care se schimba din lichid in gaz pe masura ce absoarbe caldura din aer. Refrigeratorul este este pompat in afara locuintei catre o alta bobina unde cedeaza caldura si se transforma din nou in lichid. Pentru a face acest lucru se foloseste energia motorului cu care functioneaza compresorul.

Mentenanta
Intretinerea de rutina, cum ar fi schimbarea filtrelor poate fi facuta chiar si de catre utilizatorii obisnuiti. Nu este nevoie de un specialist. Cu toate acestea, exista unele lucruri legate de mententanta aerului conditionat care necesita interventie profesionala . Este recomandat sa curatati murdaria si impuritatile din bobinele si canalale de scurgere la inceputul fiecarui sezon de racire.

Cat costa sa cumpar un aer conditionat?
Pe scotianul.ro, magazin online de discounturi, preturile variaza de la 1700 lei (https://scotianul.ro/aer-conditionat-daewoo-dsb-f1283elh-v-mardsb-f1283elh-v.html) pana la cele mai performante echipamente care ajung la 9900 lei (https://scotianul.ro/aer-conditionat-tip-duct-inverter-48000btu-gree-gfh48k3figuhd48nk3fo-gregfh48k3figuhd48nk3fo%20duct.html)

Merita sa cumpar un aer conditionat?
Daca va doriti un confort mai mare pe timpul verii cand exista canicula aproape insuportabila (mai ales in orase mari ca Bucuresti, Constanta, Pitesti, Sibiu, Cluj) cu siguranta un aer conditionat va poate ajuta. Daca locuiti intr-o zona de munte mai rece (poate la casa), iar caldura nu va incomodeaza in timpul sezonului cald, cel mai probabil nu aveti nevoie de un aer conditionat.

Tags
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Close