In Romania

Cum sa fii admis la examenul teoretic pentru permis?

Examenul pentru obtinerea permisului de conducere ne poate pune in dificultate, mai ales in ceea ce priveste sustinerea partii teoretice ce necesita o aprofundare a legislatiei si a conduitei preventive si ecologice. Este foarte important sa va pregatiti atat din punct de vedere teoretic, dar si practic, pentru a avea succes la acest examen. Cu toate acestea, examenul teoretic sau examenul la sala, asa cum mai este cunoscut, reprezinta partea cea mai grea pentru obtinerea permisului auto, mai ales ca statisticile arata ca un procent de aproximativ 60 la suta din concurenti nu reusesc sa treaca din prima incercare acest examen.
Pentru a fi admis la examenul teoretic pentru obtinerea permisului auto este necesar sa ai in vedere parcurgerea unor pasi logici de invatare. Pur si simplu nu vei obtine nici un rezultat daca o sa incepi sa rezolvi chestionare auto fara a citi macar o singura data legislatia in vigoare si anume Coodul Rutier, notiunile de mecanica, de prim-ajutor si cele de conduita perventiva si ecologica. Inainte de a incepe sa conduceti efectiv si sa respectati orele cu instructorul, este necesar sa fiti pregatit din punct de vedere teoretic.

Pasii de pregatire

Pentru a fi admis la examenul teoretic prin edrpciv, primul pas este acela de a citi legislatia si sectiunile prezentate mai sus, fiecare in parte fiind importanta. Este important sa participi la orele de legislatie de la scoala de soferi pentru ca ai un profesor specializat care poate interpreta legea pentru tine. Daca insa nu poti participa la toate orele si alegi sa inveti acasa, o sa fie mai dificil pentru ca unele fraze sunt lungi, stufoase si pot avea mai multe interpretari din punctul de vedere al unui neexperimentat. Exista insa mediul online si drpciv.ro ce te pot ajuta in aceste situatii. Indiferent de situatie, trebuie sa citesti teoria cu atentie pentru a retine cat mai multe informatii.

In al doilea rand este necesar sa alegi o sursa de informare corecta pentru ca nu toate cartile si toate site-urile sunt actualizate si ofera legislatia in vigoare si teste categoria B cu raspunsuri corecte. Alege o carte recomandata de instructor sau mergi pe varianta online oferita de drpciv.ro. Al treilea pas este dat de exersarea chestionarelor auto. Cat mai multe chestionare auto vor acoperi o paleta larga din legislatie si va vor pregati pentru examenul teoretic. Nu uitati sa cautati raspunsurile la intrebarile ce le-ati gresit pentru ca este posibil sa le mai intalniti, unele dintre ele chiar la examen.

Examenul teoretic poate fi un succes pentru fiecare si puteti fi admis usor daca respectati cei trei pasi. Cititi mai intai legislatia, alegeti o sursa sigura si mai apoi rezolvati cat mai multe chestionare auto de pe drpciv.ro pentru a va obisnui cu tematica examenului.

Tags
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Close