Jurnal

Devin fumator de pipa

Cu secole in urma, milenii chiar, cand am scris pe blogul asta, anuntam, mandru, ca viitoarea mi-a cumparat o pipa. Intre timp, lucrurile au evoluat, spre bine, din punctul asta de vedere si, dupa indelungi perioade de gandire, am decis: voi scrie despre ceea ce tinde sa devina o pasiune. Chiar daca pare mult spus, imi place enorm sa pipez. Mai ales ca, datorita pipei, pachetele mele de tigari au inceput sa prinda din ce in ce mai mult praf. Le mai folosesc doar la servici unde, hai sa fim seriosi, e mai greu sa mergi cu pipa si punga de tabac dupa tine…

M-au ajutat foarte mult, la dezvoltarea mea, ca fumator de pipa, sfaturile ‘batranilor’ de pe forumul pe care il verific frecvent, chiar daca nu postez. Cei de acolo, stiu cu ce se mananca pipele, accesoriile, tutunurile, chiar tigarile de foi, care au topicurile lor, separate. Si sfaturile nu vin ‘de sus’, ci de la persoane asezate chiar langa tine, ca prieteni.

Asa am inceput sa caut sa imi cumpar si alte pipe, sa incerc alte tipuri de tutun, alte arome si, la final, m-am asezat tot la primul brand pe care l-am incercat, desi sfatuitorii au avut pareri impartite legate de marca asta, anume! No, daca, la inceput, viitoarea mi-a luat o pipa dreapta, cu bol mic, mai tarziu m-am trezit cu una curba, cu bol mare, numai bun pentru distante lungi si, cum stau mult in fata calculatorului si bolul ala ma incurca la observarea chestiilor de pe ecran, de curand am achizitionat o pipa churchwarden, de 22 de centimetri, cam cum are Gandalf, din Lord of the Rings. De ce e speciala? Lungimea ei nu permite sa iti stea ‘in ochi’ mereu. E o pipa pentru citit, tocmai din motivul asta.

Am gasit pipa asta, cautand pe internet ‘magazine pipe si accesorii Spania’ si am dat peste Pipador, magazin online de pipe si accesorii care, spre marea mea mirare, expediaza si in Romania, peste 30 de branduri de pipe! Si asta pentru 25 de euro pentru expeditie, care, cum spun ei, nu ar trebui sa dureze mai mult de 72 de ore. De la ei mi-am luat churchwardenul, o bricheta de pipa cu futac incorporat, borset pentru tutun, accesorii de curatat pipa si un suport din lemn pentru doua pipe. Pretul? 59 de euro, cu totul! Spuneti voi, e mult?

Tags
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Check Also

Close
Close