In Romania

Jucatorii de echipa, succesul oricarui proiect

In ciuda nenumaratelor articole de pe web despre managementul de proiect, succesul unui proiect nu este doar in mainile managerului de proiect. Este nevoie de o echipa care functioneaza bine pentru a aduce un proiect la finalizare. Managerul de proiect are un rol important, dar fara o echipa buna, acesta se lupta din greu pentru a obtine un lucru bine facut. Membrii echipei de proiect sunt importanti atat colectiv cat si individual. Colectiv, lucreaza spre aceleasi obiective ale proiectului. Individual, ei isi aduc propriile talente si aptitudini proiectului. Fiecare membru al echipei are rolul sau si contributia.
Indiferent de ceea ce vizeaza un proiect, exista cateva modalitati cheie pentru a fi un bun membru al echipei in care lucrezi. Fa urmatoarele lucruri si te vei trage in sus atat pe tine cat si echipa ta.

1. Raspunde la angajamente

Managerii de proiect petrec o parte importanta de timp pentru a-i face pe membrii echipei responsabili pentru munca lor. Puteti face treaba managerului de proiect in mod semnificativ mai usoara asumandu-ti angajamentele. Daca va angajati la o misiune, predati-o la timp si la calitatea asteptata. Daca nu ai un termen limita, lasa oamenii sa stie ca se pot baza pe tine cat mai curand posibil si faceti tot ce puteti pentru a satisface orice angajament.

2. Participa la sedintele de echipa

Reuniunile de echipa sunt menite sa fie ori importante, atunci cand membrii echipei de proiect se pot actualiza reciproc cu privire la progresele inregistrate, vorbesc despre problemele cu care se confrunta ori isi planuiesc urmatorii pasi. Este important ca toti membrii echipei sa participe la aceste reuniuni. Dupa un timp, intalnirile echipei proiectului pot deveni plictisitoare indiferent de cat de bine sunt conduse. Managerii de proiect fac tot posibilul pentru a le face valoroase. Chiar daca nu ai chef, mergi la aceste intalniri. Iti vor arata angajamentul asupra proiectului si te vor mentine la curent cu informatiile privitoare la toate aspectele legate de munca.

3. Intelege interdependentele cerintelor

Sarcinile membrilor echipei interrelationeaza. Unele sarcini sunt ordonate inaintea altora; unele trebuie sa fie completate dupa altele; iar unele sunt finalizate concomitent. Este important pentru membrii echipei sa inteleaga interdependentele de sarcini ale unui proiect. Prin aceasta, membrii echipei se pot asigura ca sarcinile lor sunt dintre cele mai utilizate a proiectului.

4. Ajuta-i pe altii

Membrii echipei de proiect trebuie sa imbratiseze conceptul de echipa. Nu poti sa te duci intr-un proiect in cautarea doar a ceea ce trebuie sa faci tu. A-i ajuta pe altii cu sarcinile lor face lucrarea mai usoara pentru toata lumea. De exemplu, esti chemat intr-o echipa pentru ca ai un anumit tip de expertiza. Daca o aplici numai la sarcinile tale, proiectului ii poate lipsi expertizarea altor componente. Implicarea va creste calitatea generala a produselor de lucru ale proiectului.

Tags
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Close