In Romania

Cosmetica

Dupa cum stim, cosmetica se ocupa cu transformarea oamenilor ajutandu-i sa devina mai placuti, mai frumosi.
Prin cosmetica mai putem intelege ingrijire, infrumusetare si mentinerea pielii tinere.
De obicei fiecare salon de infrumusetare cuprinde si aceasta specializare, cosmetica, destinata atat femeilor cat si barbatilor.

Femeile sunt cele mai interesate de acesta specializare, ele  apeleaza pe aceasta cale la diferite trucuri de infrumusetare precum: pensat,vopsit sprancene, epilat, tratamente faciale (acneice, antirid) si corporale (tonifiere, anti-celulitice) sau make up. O parte din  aceste trucuri, femeile si le pot efectua singure, la domiciliul propriu, dar pentru a evita esecul este bine sa apeleze la un specialist in domeniu.

Pe langa toate acestea, la cosmetica femeile se pot interesa de produsele benefice si necesare tipului de ten, atat cosmetice, dermato cosmetic sau chiar naturale.
Exista foarte multe tipuri de cosmetice pe piata, dar trebuie sa ne informam cu privire la compozitie, beneficiu si pret si in functie de recomandari si nevoi alegem produsele potrivite.
La cosmetica femeile isi pot afla tipul tenului, normal, gras, mixt ceea ce le ajuta foarte mult la procurarea produselor necesare( crème, fonduri de ten) in functie de tipul ten.
Este recomandat sa se uitilizeze mereu aceeasi gama de cosmetice sau dermato cosmetice, preferabil de la o firma recunoscuta pe piata, pentru sanatatea pielii.
La domiciuliu femeile trebuie sa evite pastrarea cosmeticelor in dulapioarele din baie, acestea trebuie pastrate la loc uscat si racoros, unele apeleaza chiar si la rafturile frigiderului.
Desigur, un rol important in ingrijirea pielii il constituie demachierea, aceasta trebuie realizata dimineata si la sfarsitul fiecarei zile indiferent daca in ziua respectiva machiajul a fost prezent sau nu.

Indiferent pe preturi,dupa cum stim, femeile din totdeauna adora sa se ingrijeasca si sa se infrumuseteze, asa ca este sunt dispuse sa plateasca oricare ar fi pretul acestora, chiar daca acest fapt implica sacrificii viitoare in alte domenii.
Facand referire la saloanele de cosmetica iasi, ele au concurenta continua, astfel femeile cerceteaza si se informeaza atat prin mijloace mass-media si nu numai, despre preturi, calitatea serviciilor oferite dar si despre profesionalism. Ele aleg sa mearga de obicei acolo unde preturile sunt accesibille.

Cosmeticienii obligatoriu trebuie sa aiba cursuri in domeniu, acreditate si finalizate pentru a lucra in cadrul unui salon, ei  trebuie sa fie mereu actualizati cu ceea ce se cere pe piata si cu ce este in trend la momentul respectiv, acest lucru fiind putin mai dificil dar nu imposibil, deoarece acestea se schimba de la un sezon la altul.

Tags
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Close