In Romania

Cum sa alegi cele mai bune anvelope de iarna

Pentru cei mai multi dintre noi, iarna inseamna a conduce prin zapada si gheata. Daca rece este cuvantul care descrie vremea de iarna, fara indoiala ati verificat deja antigelul, ati schimbat uleiul si ati trecut printr-o scurta verificare a masinii, cum ar fi lamele stergatoarelor si luminile daca sunt in regula. Dar cum ramane cu anvelopele de iarna? Rularea pe anvelope adecvate este una dintre cele mai importante sarcini pe care sa le iei in considerare atunci cand este timpul pentru a conduce iarna. Verificarea presiunii si a adancimii benzii de rulare nu este suficienta.
anvelope_de_iarnaSi nu va lasati pacaliti de terminologie, deoarece anvelopele all-season nu sunt anvelope de iarna. Benzile de rulare si compusii cauciucului sunt proiectate pentru a lucra intr-o gama larga de conditii, dar toate sezoanele nu sunt cea mai buna alegere pentru conducerea de iarna atunci cand vine vorba de cauciurile masinii.
Daca veti conduce prin vreme rece, zapada sau gheata, aveti nevoie de anvelope care sunt proiectate special pentru tractiune maxima atunci cand ambele anvelopele si drumul sunt reci. Modele benzii de rulare a anvelopelor de iarna sunt unice si configurate special pentru a oferi aderenta buna la accelerare sau oprire, dar in acelasi timp, menite sa pastreze zapada din ambalaj in banda de rulare.
Producatorii de anvelope off road recomanda ca, pentru cea mai buna siguranta si performanta, sa instalati aceleasi pneuri in toate pozitiile, dar nu este neobisnuit pentru proprietari sa puna cauciucuri de iarna numai pe partea din fata a vehiculelor cu tractiune fata sau in spate a vehiculelor cu tractiune spate.

Conducatorii auto care conduc pe drumuri acoperite de gheata ar putea decide sa opteze pentru pneurile cu nituri, care sunt de obicei pneuri de zapada cu stifturi metalice in trepte. Pneurile cu nituri pot ajuta la tractiunea masinii oferind nenumarate avantaje.
Stifturile pot deteriora suprafetele de drum, astfel incat unele state nu permit pneurile cu nituri la toate masinile, iar altele limiteaza masura in care acestea pot fi utilizate.
Conducerea cu pneurile cu nituri pe trotuar uscat poate face camionul mai greu de oprit, deoarece structura metalica pastreaza o parte din cauciuc de la atingerea drumului.
Lanturile antiderapante consituie o alta alternativa la conducerea pe timp de iarna. In plus, lanturile imbunatatesc tractiunea atat pe zapada cat si pe gheata si pot fi puse si scoase dupa cum este necesar.
Dezavantajul? Lanturile nu pot fi lasate atunci cand conduci pe trotuar uscat. Lasandu-le pe cauciucuri, acestea vor deteriora trotuarul, se vor deteriora ele si vor deteriora anvelopele, vehiculul sau orice altceva in calea sa. Lanturile mai mari consuma mult timp pentru a fi instalate, dar veti gasi si unele tipuri care sunt mai usor de manevrat.

Tags
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Close