In Romania

Black Friday isi premiaza retailerii cu amenzi usturatoare

Anul trecut, marii retaileri au fost amendati cu peste 100 milioane de lei in urma sesizarilor trimise de consumatori la Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorului. Majoritatea sesizarilor au fost intemeiate si au fost facute de romani in urma cumparaturilor on-line, in perioadele reducerilor si mai ales in vinerea neagra, cunsocuta si sub numele de Black Friday. Magazinele on-line, dar si celelalte maresc preturile inainte de marile reduceri anuntate si revin la preturile initiale in ziua reducerilor, crezand ca-i vor pacali pe client. Daca e sa ne uitam dupa incasarile din cele cateva ore de reduceri, le putem da dreptate patronilor de magazine.

Oferta diversificata, bani multi

Romanii nu se uita la bani cand vine vorba sa-si satisfaca placerile. Pentru a intra in posesia lucrului dorit, romanii pun ban peste ban pe care il cheltuiesc in cele cateva ore de reduceri. Ca le este folositor sau nu, ce apare la reduceri, romanul cumpara. Nu se stie cand le va fi de prisosinta un lucru cumparat acum, dar care nici el nu stie daca ii trebuie sau nu acum. Se uita la banii stransi si isi face un calcul cu ce isi poate cumpara din ei. Printre multele lucruri achizitionate, isi da seama ca telefonul pe care a dat 1.500 de lei nu se deschide. Nu vrea sa se certe cu cei de la care a cumparat, ci pune mana pe telefon si suna la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului. Dupa ce inspectorii au verificat sesizarea, clientul a primit un raspuns favorabil la cererea formulata, acesta dandu-i dreptate. Pentru ca nu vrea sa mai ia o teapa, prefera sa i se ramburseze banii pe produs. Hotaraste sa isi achizitioneze un telefon direct din magazin, deoarece acolo se testeaza produsul in fata lui.

Aveti grija la ce cumparati!

Andrei a asteptat trei luni si a pus bani deoparte pentru a-si cumpara un laptop. Dupa ce i-a studiat toate componentele, a decis sa-l cumpere. Numai ca, surpriza! Laptopul nu a functionat decat cateva saptamani. “Am sunat la firma si am anuntat ca s-a defectat laptopul pe care il luasem cu 200 de lei mai ieftin de black Friday. L-am dus la ei doarece era in garantie si mi-au dat altul pana il vor repara pe al meu. Dupa ce a stat la ei in service doua saptamani, m-au sunat si mi-au zis ca piesa care nu mai functioneaza nu se gaseste in Romania. Nu am vrut sa-mi aleg in contul acelei sume alt produs, asa ca mi-am luat banii inapoi. Nu spun ca e o teapa vinerea neagra, insa trebuie sa aveti mare grija la ceea ce cumparati”, a spus tanarul.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Close