In Romania

Cine are grija de noi la batranete?

Cu toate ca se spune ca oamenii la batranete devin mai intelepti, aceasta “intelepciune” vine la pachet cu o serie de afectiuni. Pentru multa lume, atunci cand parintii sau bunicii nu se mai pot descurca singuri, acest lucru devine o adevarata problema. In acest sens va voi prezenta cateva solutii utile, la care puteti apela in cazul in care va aflati intr-o astfel de situatie.

Odata cu trecerea anilor, organismul omului cedeaza si usor usor isi pierde puterile, iar in lipsa unui ajutor adecvat oricine poate sa ajunga sa fie o povara greu de purtat de catre ceilalti membrii ai familiei.

In functie de starea generala a persoanei varstnice care are nevoie de ingrijire specializata, aveti la dispozitie cateva solutii, adaptabile in functie de bugetul fiecaruia.
Cu siguranta, cine a avut contact cu astfel de persoane de varsta a treia, a observat ca cea mai mare parte a acestora se despart destul de greu de locurile in care si-au petrecut cea mai mare parte din viata si de lucrurile de care ii leaga tot felul de amintiri.
In cazul in care spatiul va permite si persoanele de varsta a treia nu sufera de afectiuni care trebuie supravegheate de un doctor sau de o asistenta, puteti sa optati fara probleme pe ingrijirea la domiciliu.

O alta varianta foarte avantajoasa este reprezentata de caminele de batrani private, acestea oferindu-le persoanelor de varsta a trei posibilitatea sa se bucure de conditii “all inclusive” de cazare si de masa.

Conditiile oferite de caminele de batrani particulare sunt de cea mai buna calitate, iar preturile platite sunt pe masura serviciilor oferite. De foarte multe ori, tariful este stabilit tinandu-se cont de starea de sanatate varstnicului, precum si de camera aleasa pentru acesta.

Tarifele platite pentru cazarea intr-un camin de batrani particular, cuprind de regula trei mese pe zi si una sau doua gustari, cazare in camere duble sau single si asistenta medicala, adica infirmiera permenenta, inclusiv psiholog si kinetoterapeut, in cazul in care este nevoie.

In functie de cazuri, la cererea familiei, pachetul de servicii mai poate include si asistenta medicala specializata pe un anumit domeniu, alimentatie personalizata, care sa fie conforma cu afectiunile fiecarui batran, in special pentru ce suferinzi de diabet. Pentru aceasta categorie de rezidenti, regimul alimentar este stabilit de catre un medic nutritionist, care tine sub atenta observatie consumul de dulciuri si alimente care pot contribui la o crestere rapida a glicemiei.

Un alt avantaj al caminelor de batrani private este reprezentat de posibilitatile de recuperare oferite de specialisti, in special la batranii care au avut un accident vascular cerebral, a caror recuperare este facuta cu ajutorul unui kinetoterapeut.
In cazul caminelor de batrani de stat, preturile sunt ceva mai mici, insa numarul de locuri este destul de limitat, si listele de asteptare sunt destul de lungi.

Tags
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Close