In Romania

Implantul dentar interzis la copii

Cei mai multi copii au tendinta de a avea accidente care cauzeaza diverse rani si care uneori sunt vizibile si atunci cand acestia cresc. In general, ranile variaza de la o julitura la genunchi si pot sa ajunga la un os rupt. Cei mai multi dintre noi nu ajungem sa devenim adulti daca nu avem o cicatrice sau un dinte rupt in copilarie. In cazul in care se produce o ruptura la un dinte, acest lucru este o problema destul de grava.

Atunci cand se rupe un dinte de lapte, nu este o problema foarte grava deoarece spatiul ramas este lasat pentru ca dintele permanent sa ii ia locul. In cazul in care este o problema cu un dinte permanent, exista o mica sansa ca acesta sa fie salvat si sa ramana la locul lui timp de multi ani. Insa chiar si cele mai bune tehnici si intentii, nu conduc intotdeauna la rezultatele dorite.

In acest caz, multi parinti cauta sa obtina o solutie pentru a inlocui dintele rupt al copilului si prima intrebare care le vine in minte este aceea daca pot sa apeleze la un implant dentar. Din nefericire pentru copii, raspunsul categoric este nu. Implantul dentar poate fi plasat doar dupa ce oasele maxilarului s-au oprit din crestere. Implanturile dentale plasate in timpul procesului de crestere vor obtura cresterea maxilarului si miscarea naturala a dintilor in interiorul gurii.

Cele mai mici varste recomandate pentru implanturile dentare sunt in cazul baietilor la 17 ani si in cazul fetelor la 18 ani. Factorul determinant in cazul barbatilor si al femeilor este incetarea cresterii. Femeile, in general, se dezvolta mai repede si isi termina dezvoltarea la varste mai fragede si de aceea pot accepta un implant dentar mai devreme decat baietii.

In cazul in care copilul dumneavoastra are probleme cu dintii, exista optiuni alternative de tratament care sa inlocuiasca un implant dentar. Putini copii si cei mai multi adolescenti vor dori sa-si inlocuiasca dintii lipsa cat mai curand posibil. Optiunile sunt limitate si include posibilitatea utilizarii unui dispozitiv detasabil care sa inlocuiasca dintele lipsa cu unul artificial. Acest lucru poate creea o imagine cosmetizata care nu va putea fi observata de alte persoane. O alta optiune se refera la lipirea unui dinte fals de unul natural creand un aspect de dinte natural sau spatiul creeat de dintele lipsa poate fi inchis cu anumite dispozitive care tin de ortodonti.

In concluzie, accidentele apar la tot pasul. Din fericire, lipsa unui dinte se petrece pentru o scurta perioada in cazul unui copil deoarece vor creste curand dintii permanenti. In orice caz, pentru a rezolva problema, trebuie sa luati legatura cu stomatologul dumneavoastra si  sa discutati optiunile pe care le aveti. Unii dinti pot sa creasca foarte repede pe cand altii pot sa iasa peste cativa ani.

Tags
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Close