In Romania

Stresul

Sa aruncam o privire mai atenta catre modalitatile cele mai surprinzatoare in care stresul ne afecteaza creierul.

Stresul cronic ne-ar putea face mai sensibili la boli psihice.

Cercetatorii au descoperit rezultatele stresului cronic in schimbarile pe termen lung ale creierului. Aceste modificari ar putea explica de ce cei care au o astfel de experienta sunt, de asemenea, mai predispusi la tulburari de dispozitie si de anxietate mai tarziu in viata.
In urma experimentele efectuate, se pare ca s-a descoperit ca stresul creeaza mai multe celule producatoare de mielina, dar mai putini neuroni decat in mod normal. Rezultatul acestei intreruperi este un exces de mielina in anumite zone ale creierului, care interfereaza cu calendarul si echilibrul de comunicare. S-a observat in special modul in care impactul de stres afecteaza creierul hipocampus. Ei sugereaza ca stresul ar putea juca un rol in dezvoltarea tulburarilor mentale, cum ar fi depresia si diferite tulburari emotionale.

Stresul schimba structura creierului.

Creierul este format din neuroni si celule de sprijin, cunoscute sub numele de “materie cenusie”, responsabila pentru nivelul superior de gandire, cum ar fi de luare a deciziilor si de rezolvare a problemelor. Dar creierul contine, de asemenea, ceea ce este cunoscut sub numele de “materie alba”, care este format din toti  axonii care se conecteaza cu alte regiuni ale creierului pentru a comunica informatii. Supraproductia de mielina pe care cercetatorii au observat-o ca urmare a prezentei stresului nu conduce doar la o schimbare pe termen scurt in echilibrul dintre cele doua materii, dar poate duce si la modificari de durata in structura creierului.

Tags
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Close