In Romania

Sfaturi de scris nemuritoare in timp

O sa va dezvalui in acest post cateva reguli de scriere care si-au dovedit eficacitatea si care, poate, au stat la baza celor mai mari opere ale literaturii.

Ai ceva de spus?

Prima regula pentru un stil de bun este faptul ca autorul ar trebui sa aiba ceva de spus. Ba chiar mai mult, acest lucru este este aproape absolut necesar, iar asta ne invata insusi Schopenhauer.

Spune-o

Gandeste-te clar in mintea ta si apoi pune-l pe hartie cu cele mai simple cuvinte care ti se ofera, ca si cum a-i spune-o unui prieten. Aceasta este ziua in care discursul tau vorbit va fi in mod natural garnisit. Un sfat de la marele scriitor Frederic Harrison.

Signature --- Image by © Royalty-Free/Corbis

Nu astepta sa vina inspiratia

Un lcru mentionat chiar de Stendhal in jurul anului 1795 este sa planuiesti sa scrii, orice si cu sau fara niciun sens timp de doua ore in fiecare zi, cu sau fara inspiratie. Un astfel de sfat iti permite sa beneficieze de un total de zece ani din viata, pierduti in asteptarea inspiratiei.

Pastreaza textul cat mai simplu

Utilizarea unui limbaj simplu, cuvinte scurte si propozitii asemenea, este modul ideal de a scrie in limba engleza, dar si cel mai modern si mai bun mod de a scrie in orice limba. Mark Twain nu s-a lasat niciodata pierdut in detalii inutile si inflorituri, iar acest lucru i-a adus succesul de necontestat in intreaga lume.

Tags
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Close