In Romania

Bucate din India

In nordul Indiei se pregateste cel mai bun orez din lume: basmati. Pe coasta de vest a Indiei puteti alege dintr-o diversitate de preparate din peste si fructe de mare. Rata Bombay si pomfret-ul (somon indian) sunt doua exemple renumite. Coasta Kerala este cunoscuta pentru varietatea sa de preparate din peste si creveti. De asemenea, in India gasim turte de paine prajita in diverse forme, care se servesc intotdeauna calde si care parfumeaza aerul.

Multi turisti cred ca mancarea indiana nu are deserturi demne de acest nume, ceea ce nu este adevarat. Elementele de baza in bucataria indiana sunt branza de vaci si casul. Jalebi, spiralele de paste prajite in sirop sunt delicioase, la fel ca si kulfi, un fel de inghetata cu fistic si migdale. Dulciurile sunt in principal deserturi pe baza de lapte, produse de patiserie si clatite. In intreaga Indie puteti gusta Kulfi, inghetata indiana, Rasagulla (bile de branza alba cu aroma de apa de trandafiri), Gulab Jamun (pe paza de lapte si faina) si Jalebi (un fel de gogoasa in sirop). Pe langa optiunile impresionante de dulciuri si produse de patiserie, trebuie sa stiti ca in aceasta bucatarie exista si o abundenta de fructe tropicale.

Daca doriti sa gustati un preparat din bucataria indiana, va recomand sa mergeti la un restaurant cu specific indian, deoarece retele lor sunt destul de greu de realizat, pentru ca difera foarte mult de specificul bucatariei noastre.

Tags
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Close