In Romania

Remedii impotriva cheloidelor

remediiCheloidele sunt niste cicatrici, care in momentul vindecarii au capatat un aspect crescut, nedet si lucios, care nu arata ca o rana vindecata. Tratamentele clasice precum, operatiile chirurgicale interventiile cu laser sunt destul de scumpe si nu si le poate permite oricine, in schimb, exista si tratamente cu produse naturale care pot fi la fel de eficiente. In continuare o sa va prezint care sunt cele mai renumite remedii care pot sa va ajute in tratarea cheloidelor.

1. Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient eficient si usor de procurat pe care il puteti folosi pentru a trata cheloidele de pe piele. Acesta va ajuta la mentinerea pielii fara murdarie si resturi de celule moarte.

Se amesteca o lingurita de bicarbonat de sodiu cu trei lingurite de peroxid de hidrogen si se adauga apa pana se obtine o pasta fina. Aplicati aceasta pasta direct pe zonele cu probleme cu un tampon de vata si lasati-o acolo timp de 15 la 20 de minute. Trebuie sa repetati acest procedeu de trei-patru ori pe zi, timp de cateva saptamani pentru a obtine rezultatele dorite. Aceasta pasta va ajuta la reducerea inflamatiei si, de asemenea, va ajuta in procesul de vindecare.

2. Usturoiul

Usturoiul este un foarte bun si eficient remediu  pentru tratarea cicatricilor cheloide. Usturoiul va ajuta la prevenirea proliferarii excesive a fibroblastelor, care sunt responsabile pentru cresterea cicatricelor cheloidale.

Tot ce trebuie sa faceti este sa luati un ulei de usturoi pur si sa il aplicati direct pe cicatricele cheloide de pe piele. Lasati-l sa reactioneze cu cicatricea aproximativ 10 pana la 15 minute si apoi spalati-l in mod corespunzator. Puteti inlocui, de asemenea, uleiul de usturoi cu catei de usturoi zdrobiti. Aceasta ar putea duce la o senzatie de arsura si daca va confruntati cu aceasta situatie puteti spala imediat zona cu apa calduta. Aplicarea uleiului de usturoi pe cicatrici in mod regulat va ajuta la tratarea eficienta a cheloidelor.

3. Aspirina

Comprimatele din pulbere de aspirina sunt foarte eficiente in tratarea cicatricelor cheloidale.
Pisati trei la patru comprimate de aspirina si adaugati o cantitate mica de apa peste aceasta pulbere de aspirina pentru a face o pasta groasa si neteda.  Aplicati aceasta pasta pe cicatricile pielii si lasati-o sa se usuce complet. Odata ce este uscata, puteti clati cu apa si frecand usor. Trebuie sa stergeti cu un prosop uscat si apoi se aplica un ulei de masline pe zonele cu cicatrice. Repetati acest remediu zilnic pana la reducerea completa a cicatricilor cheloide.

4. Gelul de Aloe Vera

Gelul de Aloe Vera este foarte eficient in tratarea cheloidelor, deoarece este foarte bun pentru piele. Aceasta va ajuta la mentinerea unei pieli hidratate in orice moment si impiedica, de asemenea, infectarea pielii.

Se rupe o frunza de Aloe Vera si se extrage gelul din aceasta. Aplicati din abundenta acest gel pe cicatricile cheloide si lasati-l sa reactioneze cu cicatricea timp de aproximativ 15 la 20 de minute. Repetati acest proces de doua sau de trei ori pe zi, pana cand veti vedea o reducere a cicatricilor cheloide, precum si o reducere a durerii si a inflamatiei.

Tags
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Close