In Romania

Asfaltul cel nou nu mai este bun

Anul trecut autorităţile au găsit de cuviinţă că ar fi cazul să modernizeze din temelii drumul judeţean DN 79A ce leagă Aradul de Ineu, Sebiş, Moneasa. Foarte bine până aici. Toată vara şi toamna anului 2008 s-a lucrat pe brânci, drumari, utilaje, porţiuni de drum parţial blocate, coadă de maşini, nervi, aşteptare, caniculă, numai pentru ca aceştia să-şi poată face treaba. Până la urmă treaba a ieşit fain, era o plăcere să mergi cu maşina, nu se mai auzea absolut nimic sub maşină, doar şuieratul lin si plăcut al cauciucurilor pe un asfalt de primă clasă.

Dar iată că alaltăieri, trecând pe acolo nu-mi vine să cred ce văd. S-au apucat cu aceleaşi utilaje de import să dea jos stratul de 10-15 cm de asfalt proaspăt pus de nici un an, pe o distanţă de mai bine de un kilometru în comuna Bocsig. De ce, stau şi mă întreb, la faţa locului n-am reuşit să văd vreo denivelare sau groapă pe cealaltă bandă rămasă încă întreagă. Sau dacă au apărut 2-3 gropi îl dau jos pe tot să mai frece menta pe acolo cei de la drumuri încă un an de zile?
Apropo… n-a ţinut cam puţin?

asfalt

Şi pentru că tot am trecut pe acolo n-am putut să nu mă opresc să imortalizez această imagine de vis, locul de depozitare a gunoaielor care începe la trei metri de drum, dintre comuna Bocsig şi satul Mânerău.
Dacă cei responsabili de treaba asta cred că este ok, atunci ii rog să mă contacteze să le ofer imaginea full size 3072/2304px pentru a şi-o pune desktop wallpaper în calculatoarele primăriei.

gunoi

Tags
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Close