In Romania

Nu folosiţi Internet Explorer!

Conform statisticilor mele, bănuiesc că şi ale tale arată oarecum similar, încă mai sunt aproximativ 40% vizitatori care ne accesează blogurile cu Internet Explorer6, browser de concepţie 2001, învechit, plin de bug-uri.

Nu are rost să ne punem întrebarea de ce atât de mulţi dacă browserul e atît de prost, pentru că răspunsul îl ştim cu toţii. Pentru că face parte din Windows XP proaspăt instalat şi din pacate mulţi utilizatori de internet fie nu ştiu să-şi instaleze un browser modern, fie nu cunosc avantajele oferite de alte browsere sau pur şi simplu din comoditate rămân tot cu ce a dat tehnologia acum aproape 10 ani.

Ştiai ca există teme de wordpress care sînt printate cu numeroase buguri în IE, pluginuri sau scripturi care dau rateuri ?
Poate chiar şi tema ta, sau a altui blogger care se chinuie sa facă ceva fain, acasă are un browser decent şi arată ok, dar respectivul habar n-are cum se vede treaba cutare în IE.

Nu de puţine ori m-am gândit că poate nici web-developerii nu se mai obosesc să testeze şi în IE tot ce realizează pentru ca este o imensă pierdere de timp cu cârpelile ce trebuiesc făcute separat pentru compatibilitate IE.

Propun să facem un experiment care nu ne costă nimic, să vedem în ce măsură noi blogerii putem influenţa opinia publică, utilizatorii de internet sa renunţe treptat la Internet Explorer.
Situaţia se va reflecta în statistici în următoarele luni, ani, se fac eforturi pe plan global pentru remedierea acestei stări de fapt.
Să facem o faptă bună, atât. Nu există nici un beneficiu material.

Puteţi afişa pe propriul blog un baner la alegere de 125/125px, banerele şi codul se găsesc mai jos. Imaginea conţine un link la pagina de download Mozilla3 ultima versiune.

Ar fi necesar să menţionez că această campanie nu este nici pe departe o formă mascată de reclamă la Mozilla Firefox.
Dacă agreezi un alt browser precum Safari, Chrome, foloseşte imaginea statică şi schimbă în cod link-ul de download cu cel al browserului care doreşti.

Tags
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Close