In Romania

Aspecte importante in achizitionarea unui calculator second hand

De obicei, calculatoarele sunt produse durabile, de care te poti bucura pentru o perioada destul de lunga de timp, insa mai exista si destul de multe situatii cand acestea se strica si din pacate nu se mai pot repara. Sau poate se pot repara, dar pentru asta costurile sunt unele destul de mari si decat sa faceti asta, preferati sa va achizitionati altele. Si cum stim ca majoritatea calculatoarelor noi au preturi destul de mari, nu ne ramane decat sa apelam la achizitionarea unor calculatoare second hand.

Pentru achizitionarea de calculatoare second hand avem destul de multe solutii, insa cele mai bune dintre acestea le reprezinta magazinele de specialitate https://www.calculatoare-second-hand.biz, din cauza simplului fapt ca acestea sunt singurele care ofera certificate de garantie. De fapt, certificatul de garantie este unul dintre cele mai importante aspecte atunci cand cumperi produse la mana a doua, deoarece acestea se pot strica intr-un timp destul de scurt, iar costurile reparatiei pot fi, cateodata, destul de mari, impiedicandu-ne astfel sa le mai reparam. Desigur ca trebuie sa tinem cont de faptul ca un certificat de garantie isi pierde valoarea atunci cand defectarea produsului se face datorita neatentiei noastre, el putand fi folosit numai in cazul in care deteriorarea produsului se face din cauze naturale, de exemplu, atunci cand se strica o piesa a acestuia, el fiind pus in imposibilitatea de functionare.

Atunci cand cumparam calculatoare second hand, trebuie sa fim neaparat atenti la zgomotul produs de acestea. De obicei, procesorul este cel care scoate aceste zgomote, iar asta fiindca el se incalzeste foarte tare. Trebuie stiut ca procesorul este dotat cu o pasta care are rolul de a-l ajuta pe acesta sa nu se infierbante, iar datorita conditiilor in care a fost pastrat sau altor factori, aceasta se poate usca. Tocmai de aceea este necesar, atunci cand cumparam calculatoare second hand, sa verificam daca aceasta pasta mai exista pe suprafata procesorului, iar in cazul in care ea nu mai exista, sa aplicam alta.

Insa, daca suntem norocosi, putem beneficia de calculatoare second hand care functioneaza destul de bine si de care ne vom bucura o lunga perioada de timp. Dar, dupa cum am zis, asta consta in achizitionarea lor numai din interiorul unui magazin de specialitate. Despre aceste magazine de specialitate putem spune ca pot fi gasite chiar si pe internet. Pentru a le gasi nu este necesar decat sa dam un simplu search intr-un motor de cautare dupa cuvintele “calculatoare second hand” si cu siguranta rezultatele nu vor intarzia sa apara. Este important sa nu ne aruncam la primele rezultate aparute, ci sa rasfoim prin mai multe dintre acestea, pana vom gasi un astfel de magazin de unde sa ne luam un calculator care sa functioneze la parametrii normali.

Tags
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Close